Resultaten voor frans hals

frans hals

Frans Hals.
De portretten van Frans Hals geven de in die tijd ontstane sociale laag van burgers weer die in de eerste langdurige vredesperiode in het begin van de 17e eeuw tot aanzien en welstand was gekomen. Ze sloten zich aaneen tot maatschappelijke en politieke groepen, die zich voor het maken van een portret vaak tot Frans Hals wendden.
Frans Hals 1583-1666 Hollandse meester uit de Gouden Eeuw.
Frans Hals erfenis. Bankbiljet van 10 gulden met Frans Hals verzamelhuis.net De schilder raakte in de achttiende eeuw uit de gunst. Toen werd onder meer van hem beweerd dat hij een dronkenlap was, maar dat werd later zeer betwijfeld, omdat hij zulke hooggeplaatste klanten had.
Lijst van schilderijen van Frans Hals Wikipedia.
Biografische gegevens bij het RKD-Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis. Bronnen, noten en/of referenties. Zie de categorie Paintings by Frans Hals van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Oeuvrelijst naar schilder. Werk van Frans Hals. WikipediaCommonscat: met lokaal zelfde link als op Wikidata.
Frans Hals Museum Startpagina Facebook.
Na deze ervaring ben ik helemaal into Frans Hals. Ik kom daarom zeker in dit jaar terug om meer over Frans Hals te ontdekken. Ik ging gisteren de deur van het museum uit met de mooie catalogus van De kunst van het lachen én het boek Het fenomeen Frans Hals.
Frans Hals Kunstenaars Rijksstudio Rijksmuseum.
1582-1666 werd geboren in Antwerpen als zoon van een wever. Kunstenaarsbiograaf Arnold Houbraken vertelt hoe het gezin Hals in 1585 voor de Spanjaarden vluchtte en zich in Haarlem vestigde. Daar werd Frans in het schildersvak opgeleid door Karel van Mander. Frans Hals werd in 1610 lid van het Haarlemse schildersgilde.
Luitspeler Frans Hals Wikipedia.
Christopher Atkins, The signature style of Frans Hals: painting, subjectivity, and the market in early modernity, Amsterdam University Press, 2015 pp. Anna Tummers red, Frans Hals, Oog in oog met Rembrandt, Rubens en Titiaan Frans Hals Museum, Haarlem, 2013 pp.
Frans Hals 1581-1666 Nederlandse kunstenaar.
Tegenwoordig zien we Frans Hals als één van de grootste meesters van de Nederlandse schilderkunst, maar in zijn tijd was van een dergelijke erkenning volstrekt geen sprake. Buiten zijn woonplaats Haarlem was Frans Hals zelfs nauwelijks bekend en het aantal opdrachten bleef daardoor ook tot een minimum beperkt.
Frans Hals Wikipedia.
En twee eeuwen later schreef Vincent van Gogh aan zijn broer Theo: Wat is het een genot zo'n' Frans Hals te zien, wat is t heel iets anders dan de schilderijen er zijn er zóó veel waar zorgvuldig alles op dezelfde wijze is gladgestreken.

Contacteer ons

++ frans nederlands ++
++ nederlands frans ++
++ frans vertalen ++
++ frans woordenboek ++
++ frans nederlands vertalen ++
++ frans leren ++
++ vertalen nederlands frans zinnen ++
++ nederlands naar frans ++
++ vervoegingen frans ++
++ van nederlands naar frans ++
++ frans bauer ++
++ frans hals ++
++ frans naar nederlands ++